Har du et segboard der bipper, hyler, blinker rødt eller slet ikke vil tænde?

Når segboardet hyler og blinker er det et udtryk for at der er noget galt. Nogle af problemerne er meget nemme at fixe, f.eks. ved en kalibrering.

Kalibrering af segboard

Vigtigt! Det første skridt i fejlfindingen af segboards er at kalibrere dit segboard. Dette kan gøres på forskellige måder alt efter hvilken model du har. Starte med at sætte dit slukkede board på jorden. det skal du helt plant og vandret. Når du har gjort dette er de normalt to måder at kalibrere det på.

Kalibrering af segboards virker også hvis du har problemer med at dit board er skævt når du står på det. Når du har kalibreret dit segboard men det stadig blinker eller hyler er det nok et hardware problem.

Der er 2 måder at gøre det på:

 • Metode 1. Hold tænd-knappen inde i ca. 5 sekunder til boardet begynder at bippe eller blinke. Sørg for at boardet stadig holdes helt plant mens du gør dette. vend i 10 til 15 sekunder, sluk boardet og tænd det igen og se om det nu er stoppet med at blinke rødt eller hyle.
 • Metode 2. Næsten det samme som metode 1 bortset fra at segboardet på nogle modeller skal være tændt først og derefter skal man holde tænd-knappen inde.

Batteri eller lader problem – Rødt lys i batterilampen:

Det mest normale problem, er med batteri eller lader. Der er to lamper på toppen af de fleste segboards. Den ene side er normalt udformet som et batteri og den anden side som en mand eller cirkel men på nogle modeller, f.eks. hummersegboards er det blot en rød og en grøn LED i hver side. Hvis du skal finde batterisiden på disse modeller vil det være den side der lyser når boardet er tændt FØR du træder op på det.

Hvis dit segboard lyser rødt i batterisiden når du tænder det eller slet ikke vil tænde kan du prøve følgende:

Test om din oplader virker, lyser den rødt når den er sat til boardet? Hvis den lyser grønt når den er sat til betyder det at den ikke oplader batteriet og dette kan være en fejl på batteriet eller på laderen. Du kan teste hvilken en af delene det er på følgende måde:

Sæt din lader til når boardet er tændt. De fleste segboards lyser gult i batterilampen når laderen er sat til og boardet er tændt. Dette indikere at din oplader virker og der er forbindelse fra ladestikket til printet på boardet. I dette tilfælde vil det betyde at dit batteri er defekt og skal udskiftes.

Hvilket slags batteri har mit segboard?

Der findes forskellige slags batterier til segboards, men der står altid på dit batteri hvilken slags det er.

 • 24 V (volt) segboard batteri – Der kan også stå 25 V (volt) eller 29,4 V (volt) men dette er den samme slags. 24-25 volt er nominal spændingen, det betyder gennemsnittet af hvad der er af volt mellem fuldt opladt og fuldt afladt. 29,4 V (volt) er spænding når det er fuldt opladt.
 • 36 eller 42 volt. 36 volt er nominal spændingen som forklaret oven over og 42 volt er når batteriet er fuldt opladet.

Har du tjekket nogle af disse ting?

 • Lyser batterilampen ikke gult er der enten problemer med din oplader eller ladestikket.
 • Prøv med en anden lader.
 • Vær sikker på at du ikke bruger en 29,4 volts lader til et 42 volts batteri eller omvendt.
 • Åben skjoldet i bunden af segboardet og tjek at ladestikket ikke er beskadiget på indersiden af boardet samt at ledningen fra ladestikket sidder korrekt.

I nogle få tilfælde kan et defekt print i segboardet være skyld i at segboardet ikke vil lade.


Problemer med print eller motor – rødt lys i motor lampen:

Som beskrevet ovenfor så er motorlampen den modsatte af batterilampen. Den lyser normalt først når man træder ned på segboardet, men ved nogle fejl kan den begynde at blinke og hyle kort efter segboardet er tændt uden at man rør ved det. Hvis den blinkende motorlampe ikke forsvinder af en kalibrering er det ofte et hardware problem med en del der skal udskiftes. Start med at åbne segboardet nedenunder i begge sider og se om der er nogle ledninger der er hoppet af. Tjek om der er isolering omkring alle stik så de ikke rører hinanden.

Bemærk: Når du beskæftiger dig med udsatte kredsløb, skal du være sikker på, at du er så statisk fri for et miljø som muligt. Test aldrig dit hoverboard på hovedet.

Her er en omfattende liste over, hvad de blinkende røde lys betyder:

Når dit hoverboard melder motorfejl, blinker lampen i en bestemt frekvens.

 • 1 Blinkende rød cirkel: Løse kabler eller dårlig forbindelse. Skru den nederste del af skjoldet langsomt af. Kontroller, at alle kabler er tilsluttet korrekt. Vi anbefaler, at du hiver alle ledninger af og sætter dem på igen.
 • 2 Blinkende røde cirkler: Fejl i interne kredsløb. I de fleste tilfælde kan dette fixes ved at udskifte printene i segboardet.
 • 3 Blinkende røde cirkler: Fejl i interne kredsløb. I de fleste tilfælde kan dette fixes ved at udskifte printene i segboardet.
 • 4 Blinkende røde cirkler: Hjulet på bundkortets side er dårligt og skal udskiftes
 • 5 Blinkende røde cirkler: Hjulet på batterisiden er dårligt og skal udskiftes.
 • 6 Blinkende røde cirkler: Batteriet er gået dårligt og skal udskiftes.
 • 7 Blinkende røde cirkler: Balancekredsløbene, også kaldet sensorkort, skal udskiftes.
 • 8 Blinkende røde cirkler: Balancekredsløbene, også kaldet sensorkort, skal udskiftes.
 • 9 Blinkende røde cirkler: Hoverboardet har registreret, at det er på hovedet, og det er vred på dig. Du bør ikke teste dit hoverboard på hovedet.